nieuws

Geleen verkoopt gemeentehuis

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Geleen wil het gemeentehuis, voor het symbolisch bedrag van een gulden, verkopen aan de plaatselijke Stichting Smythegge en het na verbouwing en renovatie, weer van deze stichting huren.

Met de bouwwerkzaamheden is f. 13,5 miljoen gemoeid.

Smythegge moet de verbouwing, waarvoor architectenburo Povse in Geleen het ontwerp maakte, laten uitvoeren. Naar verwachting zal hiermee in april worden begonnen.

Door het toepassen van bovenstaande constructie verwachten B en W met name fiscale voordelen in de btw-sfeer. Volgens een woordvoerder van de gemeente is met de belastingdienst hierover overeenstemming bereikt. Het voorstel van B en W wordt 21 februari in een gemeentelijke adviescommissie besproken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels