nieuws

EZN schort bouw van warmte-krachtcentrale op

bouwbreed

De Energiemaatschappij Zuid-Nederland (EZN), een samenwerkingsverband van de energiebedrijven in de drie zuidelijke provincies, overweegt de bouw van een warmte-krachtcentrale in Drunen op te schorten.

Dat is nodig, omdat er een overcapaciteit dreigt te ontstaan bij de opwekking van elektriciteit, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De EZN gaat wel door met de bouw van een even grote warmte-krachtcentrale in Eindhoven, ten behoeve van de Nederlandse Philips Bedrijven. De dreigende overcapaciteit is volgens de zegsman van de energiemaatschappij het gevolg van de snelle en succesvolle ontwikkeling overal in het land van warmte-krachtcentrales. Wanneer er teveel elektriciteit wordt geproduceerd, is dat nadelig voor de totale sector, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel