nieuws

EGS geeft lijst van erkende gevelisolatiesystemen uit

bouwbreed

De Nederlandse Vereniging van Erkende Gevelisolatie Systeemhouders (EGS), waarin vrijwel de gehele markt van leveranciers van buitengevelisolatie is vertegenwoordigd, heeft een lijst van erkende gevelisolatiesystemen opgesteld.

De vereniging doet dat om ‘optimale duidelijkheid in de informatievoorziening naar ontwerper, architect en opdrachtgever’ te bewerkstelligen. In het buitenland wordt het zogenaamde gepleisterde bouwen al decennia een gevestigde methode. De systemen de in Nederland verkrijgbaar zijn gestoeld op de ervaring in het buitenland maar zijn aan de Nederlandse omstandigheden aangepast.

De Nederlandse leveranciers van buitengevelisolatie, verenigd in de EGS, hebben zich ontwikkeld tot zogenoemde systeemhouders. Dat wil zeggen dat deze bedrijven niet alleen materialen leveren, maar dat ze zich inzetten voor het gehele pakket, vanaf de advisering aan de ontwerper tot en met de verzekeringsmogelijkheid van het aangebrachte produkt. Kwaliteit is is daarbij een belangrijk aspect. In dat kader is de lijst met erkende systemen opgesteld die worden geleverd door de EGS-leden.

De aangesloten systeemhouder: voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit en is in het bezit van een attest afgegeven door een door de Raad voor de Certificatie erkend certificerings-instituut.

Reageer op dit artikel