nieuws

Eerste paal Airport Hotel in Chipshol Park

bouwbreed

Dit najaar zal naar verwachting de eerste paal worden geslagen van het Amsterdam Inter.Continental Airport Hotel in Chipshol Park bij Schiphol. De nieuwbouw vergt een investering van circa f. 100 miljoen (inclusief grond en inrichting) en moet in het derde kwartaal van 1996 de deuren voor het publiek openen.

Het vier sterren hotel is een ontwikkeling van H & L Groep Nederland en de gebiedsontwikkelaar Chipshol Forward NV.

De door het Londense architectenbureau Aukett ltd. ontworpen nieuwbouw heeft een bruto vloeroppervlak van 18000 m2 (inclusief parkeergarage) en bevat naast 320 kamers, onder andere conferentie- en feestzaalaccommodatie en parkeergelegenheid voor 200 auto’s. Binnenkort vindt de aanbesteding plaats.

Multifunctioneel

Tegelijkertijd met de bouw van het hotel zal de eerste van twee 4500 m2 grote multifunctionele kantoorgebouwen en een kerkgebouw annex conferentiecentrum (1000 m2) worden gerealiseerd.

Het tweede kantoorpand, beide ontwikkeld door Chipshols Forward NV in samenwerking met UBA, moet net als het gehele po in 1996 zijn voltooid.

Chipshol Park is een 40 hectare groot business park met multifunctionele gebouwen met een bruto vloeroppervlak van 250000 m2.

Vorig jaar september werd het park officieel geopend.

Reageer op dit artikel