nieuws

Dure woonwijk Eindhoven op terrein Defensie

bouwbreed

De gemeente Eindhoven wil voor Defensie een stuk grond kopen in de buurgemeente Oirschot voor f. 43 miljoen gulden. Dat heeft de Eindhovense wethouder B. van Veelen bekendgemaakt.

Met de aankoop moet de weg vrij zijn voor het verplaatsen van het Pantser Infanterie Rij-Opleidingscentrum (PIROC). Het opleidingscentrum ligt nu in een gebied waar de gemeente Eindhoven een prestigieus woningbouwpo wil verwezenlijken.

Dat hele plan zal volgens Van Veelen in de knel komen als PIROC niet verhuist. Defensie heeft volgens hem altijd geeist dat het centrum in de omgeving van Eindhoven blijft.

Na lang onderhandelen heeft het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven gekozen voor een stuk grond in Oirschot. Het is nog onduidelijk wanneer de PIROC gaat verhuizen. Eindhoven en Defensie moeten nog praten over een onteigeningsprocedure van het huidige terrein.

Reageer op dit artikel