nieuws

Dooi valt in En dan is er dooi!

bouwbreed Premium

Vanaf vrijdagmiddag rukken zachte luchtmassa’s over ons land op en lopen de temperaturen tot ruimschoots boven het vriespunt op.

Bovendien valt er enige tijd regen. Dit weekeinde doorzettende dooi met enige tijd regen, aanwakkerende zuidwesten winden en temperaturen oplopend tot waarden tussen 5 en 10 gr. C. Alleen in gebieden waar de lucht over met ijs bedekte wateroppervlakte stroomt vooralsnog aanmerkelijk frisser.

Omtrent de val van de Valentijnswinter bestond enkele dagen geleden nog geen duidelijkheid. Er was zelfs een reele mogelijkheid dat maart nog koud zou starten. Nu zijn neuzen van de computers allemaal een kant op gericht.

Gisternacht is het in het noorden van het land nog knap koud geweest met f. 15.2 gr. C in Schettens en Leeuwarden en f. 14.1 gr. C in Lauwersoog.

Reageer op dit artikel