nieuws

Dacotherm BV krijgt eerste exemplaar van herzien Komo-attest

bouwbreed

Dacotherm BV, handelend onder de naam Linex Elementen, te St. Jansteen heeft woensdag het eerste exemplaar uitgereikt gekregen van een herzien KOMO attest ‘Houtachtige Dakconstructies’. Het attest-met produktcertificaat is aangepast in overeenstemming gebracht met de eisen in het Bouwbesluit.

De herziening van het attest is gedaan door Stichting Keuringsbureau Hout (SKH), Stichting Bouwkwaliteit (SBK) en Stichting Kwaliteit Dak. Daartoe is onder meer onderzoek gedaan naar daken van zeven dakfabrikanten, leden van SKD zoals ook Dacotherm. De daken zijn opgebouwd uit geprefabriceerde daksegmenten en enkelschalige dakelementen en doosvormige elementen. De onderzochte onderdelen waren voorzien van minerale wol. Bezien werden aspecten zoals thermische en geluidsisolatie, sterkte en stijfheid, en brandveiligheid.

Reageer op dit artikel