nieuws

Cassette-verwarmer slechts 250mm hoog

bouwbreed

Op de vakbeurs VSK toont Biddle onder andere zijn cassette-luchtverwarmer. Het bijzondere ervan is, dat hij slechts 250 mm hoog is. Dat betekent dat hij vrijwel altijd in verlaagde plafondsystemen, waarvoor hij is bedoeld, kan worden ingebouwd.

Traditioneel wordt de ruimte tussen bouwplafond en verlaagdplafondsysteem zo krap mogelijk gehouden. Niet in de laatste plaats ter voorkoming van nodeloos ruimteverlies. De cassetteluchtverwarmer is daarop berekend. De cassette past zowel in verlaagde plafondsystemen met tegelafmetingen van 600 x 600 mm als van 1200 x 600 mm.

Het kunststoffen roosterpaneel heeft een aanzuig- en uitblaasdeel. In het aanzuigdeel is een uitneembaar luchtfilter opgenomen. De lucht wordt tweezijdig schuin naar beneden geblazen. De brede lamellen zorgen voor een gerichte doch ‘tochtvrije’ luchtstroom.

Het gemak van de cassette luchtverwarmer van Biddle BV uit Kootstertille is, dat hij zowel voor als na het aanbrengen van het systeemplafond is te monteren. Het toestel wordt namelijk met behulp van een montagerail en trekstangen aan het bouwplafond bevestigd. Daarna is het nog in twee richtingen te verschuiven en in hoogte te verstellen.

Het onderhoud of de inspectie van de verwarmer is te plegen via het neerklapbare rooster, dat aan het apparaat blijft hangen door middel van scharnieren.

Het rooster van de luchtverwarmer zorgt voor grote spreiding van verwarmde lucht.

Reageer op dit artikel