nieuws

Britse database biedt meer dan 6000 bouwgebreken

bouwbreed Premium

De Building Research Establishment (BRE) te Garston, Watford, Hertfordshire in Engeland heeft een database opgezet met bouwfouten, onder de naam Construction Quality Forum (CQF). Het doel is de bestrijding van gebreken in de bouw. Jaarlijks wordt in Groot-Brittannie ca. Pst 1000 miljoen uitgegeven aan het herstel van bouwfouten.

CQF waarschuwt voor dergelijke fouten en helpt ze te voorkomen en op te lossen, bijvoorbeeld door te verwijzen naar publikaties van de BRE. Deelname aan CQF kost Pst 100; tot nog toe zijn zo’n honderd grote aannemingsbedrijven bij de databank aangesloten. CQF wordt gesubsidieerd door het Department of the Environment, maar moet op den duur zichzelf onderhouden. De hardware en software voor de database is ontwikkeld door de Universiteit van Salford in het noorden van Engeland. De apparatuur is geschikt voor de communicatie met andere computersystemen, ook buiten Engeland. Op die manier kan CQF uitgebreid worden met gegevens over bouwfouten in andere landen van Europa. De hoeksteen van CQF zijn 6000 gebreken, die de afgelopen jaren zijn verzameld op bouwplaatsen verspreid over Groot-Briitannie. Daarnaast leveren de leden regelmatig nieuwe problemen uit de praktijk.

Reageer op dit artikel