nieuws

Amerika zet Gaza op goede spoor

bouwbreed

Het Agentschap voor Internationale Ontwikkeling van de Verenigde Staten (USAID) stelt dit jaar zo’n f. 44 miljoen beschikbaar voor de woningbouw in de Gazastrook.

In een periode van vijf jaar verstrekt de organisatie tevens ruim f. 80 miljoen voor onder meer woningbouwpoen in deze regio. Realisatie van de poen gebeurt in samenwerking met de Palestijnse Woningraad. Een binnenkort te benoemen Amerikaanse adviseur zal de werken begeleiden. Plaatselijke aannemers zullen de bouw voor hun rekening nemen. Washington geeft tot aan 1998 via USAID jaarlijks ongeveer f. 150 miljoen uit voor Gaza. De Amerikaanse organisatie reserveert in deze periode verder f. 250 miljoen voor de ontwikkeling van particuliere initiatieven. Uitvoering van dit po ligt in handen van de Maatschappij voor Overzeese Particuliere Investeringen (OPIC). De EU betaalt dit jaar zo’n f. 74 miljoen voor onder meer de huisvesting in Gaza en de Westbank. Voor een woningbouwpo en een scholenbouwpo in Gaza schenkt de EU zo’n f. 45 miljoen.

Reageer op dit artikel