nieuws

Zwarte Corps: ergonomie in wegenbouw zorgwekkend

bouwbreed

De vakvereniging Het Zwarte Corps (de vakbond voor machinisten) vindt het zorgwekkend dat de ergonomische omstandigheden van machinisten in de wegenbouw nog steeds niet is verbeterd. Voorzitter L. Middendorp komt tot deze uitspraak aan de hand van de, gisteren in deze krant gepubliceerde, resultaten van een onderzoek van de Arbeidsinspectie naar de arbeidsomstandigheden in de wegenbouw.

Hieruit bleek dat inspecteurs regelmatig machinisten zijn tegengekomen die ‘de hele dag half gedraaid op een stoel zitten die je eigenlijk niet eens meer een stoel mag noemen’.

Middendorp wijst erop dat Het Zwarte Corps al in 1976 onderzoek heeft laten doen naar de ergonomie in de wegenbouw, waar soortgelijke conclusies werden getrokken. “Het is bedroevend te merken dat werkgevers blijkbaar nog steeds geen maatregelen hebben genomen.”

Reageer op dit artikel