nieuws

Zandzuiger Nereus verplaatst

bouwbreed

De cutterzuiger Nereus van Ballast Nedam is vanuit de zandwinput De Deelen verplaatst naar de haven in Heerenveen-Noord. Het 560 ton zware en 61 meter lange gevaarte is in zes delen vanuit Tjalleberd over de weg vervoerd. Daarvoor werden vier hijskranen, met een hijsvermogen van 160 tot 400 ton, en een twaalfassige platformtrailer van de firma Van Seumeren Holland uit De Meern ingezet.

De cutterzuiger moet voor kleine reparatiewerken naar Scheepswerf Welgelegen in Harlingen toe, maar blijft vanwege het vaarverbod voorlopig in Heerenveen liggen. Medio april gaat de cutterzuiger naar het Pikmeer bij Grou, waar een begin zal worden gemaakt met de ontgronding van een deel van het eiland De Burd.

De Nereus haalde uit de zandwinput De Deelen een hoeveelheid van twee miljoen kuub zand voor het klaverblad bij Heerenveen, terwijl voor rijksweg 32 tussen Haskerdijken en Akkrum nog eens 1,2 miljoen kuub rechtstreeks in het werk werd gespoten.

Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel