nieuws

Wisselvallige week

bouwbreed

Na een minder verregende periode, vanaf Driekoningen (6 januari) werden er in De Bilt negen droge dagen geregistreerd, zijn we weer terug bij af.

Zondag veroorzaakte een sterk uitdiepende storing bij de Noorse westkust veel regen (Brummen 27 mm), langs de kust bereikte de wind kracht 8 en het kwik liep tot 10-11gr. C op. Gisteren een adempauze maar vanaf vandaag tot het einde van de maand (!) in grote lijnen wisselvallig met periodiek veel wind en hoge temperaturen.

Er zijn echter aanwijzingen dat er na het weekeinde veranderingen tot stand komen in de heersende drukverdeling. De Duitse computers zinspelen op hogedrukopbouw noord van Schotland. Komt deze ontwikkeling structureel van de grond (voorlopig zijn het nog ‘tekentafelontwikkelingen’) dan kan het alsnog ijskoud gaan worden.

Reageer op dit artikel