nieuws

Vrouwelijke ingenieur maakt minder snel carriere

bouwbreed Premium

Vrouwelijke ingenieurs maken minder snel carriere dan hun mannelijke collega’s. Deze conclusie trekt drs. J.E. de Bruin op basis van haar promotie-onderzoek ‘Loopbaanverloop van jonge Nederlandse vrouwelijke ingenieurs’ onder 400 mannelijke en vrouwelijke ingenieurs die zijn afgestudeerd bij de drie technische universiteiten.

Jonge ingenieurs, zowel mannen als vrouwen, zijn bij aanvang van hun loopbaan vaak in dezelfde salarisschaal ingedeeld. Het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen wordt groter naarmate de ingenieurs langer afgestudeerd zijn. Een en ander hangt samen met het feit dat vrouwen minder vaak in een leidinggevende functie terechtkomen dan hun mannelijke collega’s.

Wat de reden hiervan is, werd niet onderzocht. Om dat te achterhalen is, aldus De Bruin, is een longitudinale studie nodig naar het loopbaanverloop van de huidige generatie jonge ingenieurs.

Reageer op dit artikel