nieuws

Voor Scholenbouwprijs 135 inzendingen

bouwbreed

In totaal 135 schoolbesturen dingen dit jaar mee naar de Scholenbouwprijs 1994. De inzendingen, die een overzicht geven van projecten die in de afgelopen vier jaar zijn opgeleverd in het primair onderwijs, worden deze maand beoordeeld door een deskundige jury. Na deze eerste selectie wordt in maart een aantal poen bezocht, waarna er 10 a 15 worden genomineerd. De winnende inzending wordt 22 juni bekend gemaakt door de minister van Onderwijs en Wetenschappen.

Voor de Scholenbouwprijs 1994 komen schoolbesturen uit het primair onderwijs in aanmerking, die de afgelopen vier jaar nieuw- of verbouw, renovatie of uitbreiding hebben gepleegd, waarbij de bouwsom meer dan f. 0,5 miljoen heeft bedragen. De jury beoordeelt niet alleen de architectonische of technische kwaliteit, maar het gehele po, inclusief het realisatieproces, waarbij expliciet aandacht wordt gegeven aan het samenspel tussen de verschillende bouwpartners.

De Scholenbouwprijs wordt sinds 1992 iedere twee jaar uitgereikt. De eerste winnaar was, uit het voortgezet onderwijs, het Johan de Witt-college te Den Haag. De hoofdprijs bedraagt f. 20000.

Reageer op dit artikel