nieuws

Voltooiing van zuiveringsstation Bergambacht

bouwbreed

In februari begint de NV Watermaatschappij Zuid-Holland Oost (WZHO) met de voltooiing van het resterende deel van de koppeling van de slagader op zuiveringsstation C. Rodenhuis in Bergambacht. Ook het grootste zuiveringsstation van WZHO zal dan drinkwater ke leveren op de nieuwe, 80 kilometer lange drinkwatertransportleiding.

De aanleg van dit deel ligt al sinds 16 september stil. Toen werd geconstateerd dat het leidingtrace, in de secundaire weg langs de N210 in Bergambacht, is vervuild met aardolieprodukten van een bezinestation.

In overleg met de eigenaar van de grond, de provincie Zuid-Holland, is het plan van aanpak voor de leidingaanleg vastgesteld. WZHO zal de grond twee meter diep afgraven en afvoeren als chemisch afval.

De vervuiling kan niet doordringen in de leiding die wordt aangelegd. Er wordt hier namelijk een gietijzeren buis toegepast met een doorsnede van 700 millimeter. Er is geen gevaar voor verontreiniging van het drinkwater. Op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht om de resterende vervuiling te saneren.

De aansluiting van zuiveringsstation C. Rodenhuis op de slagader neemt, inclusief het herstellen van het wegdek, circa zes weken in beslag. Tezamen met het gedeelte tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn, is dan 35 kilometer van de slagader in gebruik.

Reageer op dit artikel