nieuws

vervolg van pagina 1 Flevoland blij met baggerspeciedepot in Ketelmeer

bouwbreed Premium

Eerder onderzoek door Rijkswaterstaat heeft aangetoond dat op de bodem van het Ketelmeer ongeveer vijftien miljoen kubieke meter slib ligt. De rest van het depot zal, als het aan de Rijksoverheid ligt, gevuld worden met vervuild slib van waterbodems uit andere gebieden.

Van Hemmen liet echter gisteren weten geen voorstander hiervan te zijn. “Het is natuurlijk makkelijk voor de provincies Utrecht en Noord-Holland om, als er dan toch een depot wordt aangelegd, meteen maar de vervuilde specie uit deze gebieden mee te nemen. Ik ben het daar niet mee eens. Deze provincies zullen in eerste instantie zelf een oplossing voor hun problemen moeten zoeken”.

Het rijk heeft inmiddels EG-subsidie voor de aanleg van het depot aangevraagd. Wanneer de EG dit honoreert zal de aanleg versneld plaatsvinden.

Reageer op dit artikel