nieuws

Vepro installatie verbrandt hout vrijwel volledig

bouwbreed Premium

Vepro Industries in Heeten heeft een houtmotverbrandingsinstallatie ontwikkeld waarin een praktisch volledige verbranding, zonder schadelijke onverbrande stoffen, van zaagsel, krullen en hakspanen is bereikt.

Dat is mogelijk gemaakt door verbeteren van het materiaaltoevoersysteem en de geheel nieuw ontworpen verbrandingskamer, waarop overigens octrooi is aangevraagd.

De nieuwe vaste brandstof-verbrandingsinstallatie heeft drie belangrijke voordelen boven de traditionele installaties. Ten eerste is het transport van de vaste brandstof bij de toevoer en in de verbrandingszone beter. Door het gelijkmatig uitstrooien van verse brandstof op een gloedbed met een oppervlak worden mechanische storingen van het gloedbed verhinderd. De tweede verbetering betreft de dosering van de hoeveelheid verbrandingslucht. Daarvoor is een nieuw regelsysteem ontworpen. De hoeveelheid lucht wordt met behulp van een speciale rookgassonde automatisch gecorrigeerd, totdat de nog resterende sporen van brandbare bestanddelen van de rookgassen een minimum bereiken. De derde verbetering is een capaciteitsregeling van de verbrandingsinstallatie. De brandstofhoeveelheid wordt niet uitsluitend afhankelijk van de keteltemperatuur geregeld, maar is vooral afhankelijk gemaakt van de op dat moment afgenomen hoeveelheid warmte.

Reageer op dit artikel