nieuws

Strukton Staalbouw blijft kernactiviteit

bouwbreed Premium

Strukton Staalbouw blijft een kernactiviteit binnen de Strukton Groep, de bouwmaatschappij van de Nederlandse Spoorwegen.

“Het is niet leuk om verlies te lijden, maar het is geen aanleiding om de staalbouw-activiteiten af te bouwen”, verklaart ing. G. van den Brink, directeur Strukton Staalbouw, in een reactie op de reorganisatie bij zijn bedrijf. “Ook na de toekomststudie over de verzelfstandiging van de Strukton Groep blijft Staalbouw overeind.”

Als gevolg van deze aanpassing is het personeelsbestand van 114 naar 95 teruggebracht en niet zoals gisteren in Cobouw stond 65. Bij de Hollandsche Staalbouw Maatschappij moet voor 65 medewerkers een andere baan worden gezocht. Van den Brink: “De concurrentie in deze sector in moordend. Ik ken zoal zeven bedrijven die op het punt van springen staan. Zelfs de grote staalbouwbedrijven draaien met verlies.”

Succes

Van Den Brink verwacht dat de reorganisatie dit jaar al zijn vruchten zal afwerpen. “De staalbouw moet dit jaar f. 22 miljoen omzetten en daar komt f. 3 miljoen bij van het Staal- en Conserverings Bedrijf (SCB). Op dit moment is al 60 tot 70 procent van de staalbouwomzet binnen. Het lukt ons zondermeer om de doelstelling te halen. SCB zit nu al vol. Het resultaat zal naar verwachting een kleine plus zijn. In het volgende jaar verwacht ik de opgaande lijn te ke vasthouden.”

Reageer op dit artikel