nieuws

Strijd over snelle spoorverbinding Zuid-Korea laait weer op

bouwbreed Premium

De concurrentiestrijd rond de hogesnelheidslijn (hsl) in Zuid-Korea, waarmee een bedrag van 2,4 miljard dollar is gemoeid, is in alle hevigheid opgelaaid.

De autoriteiten in het Zuidoostaziatische land, die aan het eind van de zomer hun voorkeur hadden uitgesproken voor de TGV van het Brits/Franse GEC-Alsthom, hebben in Parijs het verzoek ingediend de onderhandelingstermijn tot eind maart te verlengen.

Tegelijkertijd maakten zij bekend dat ook de gesprekken met Siemens-AEG zeker nog niet voorbij zijn. Ook de Duitsers krijgen nog drie maanden. Aanvankelijk had het definitieve contract voor het einde van dit jaar moeten worden ondertekend, maar Zuid-Korea heeft de twee concurrenten meer tijd gevraagd.

Seoel moet nog veel meer details van dit “reusachtige en ingewikkelde project” bekijken, zo is de officiele lezing. Het vermoeden bestaat echter, dat Zuid-Korea alles probeert om beide concurrenten tegen elkaar uit te spelen met als doel de prijs te drukken.

Reageer op dit artikel