nieuws

Straatmaker-aan- zee-show dit jaar in Katwijk

bouwbreed

De landelijk Straatmaker-aan-zee-show zal dit jaar op 10 en 11 juni plaatsvinden in Katwijk. Opnieuw zal in deze tweedaagse show, die voor de dertiende keer wordt gehouden, de landelijke wedstrijd straatmaken centraal staan.

Veertien koppels jonge straatmakers zorgen ervoor dat het plein op de hoek van de Boulevard en de Strandweg in Katwijk een nieuwe bestrating krijgt. Met behulp van bestratingsprodukten als betonstraatstenen, tegels en banden realiseren de leerlingen naar een speciaal ontwerp vakken met sierbestrating. Een jury beoordeelt de werken vervolgens op organisatie, vakmanschap en eindresultaat.

Traditiegetrouw wordt het evenement omlijst met activiteiten voor de bestratingswereld en voor het belangstellende publiek. De organisatie van de show is in handen van de Vereniging van Fabrikanten van Betonstraatstenen (FABES), de Ondernemersbond Bestratingsbedrijven Nederland (OBN) en de Stichting Beroepsopleidingen Weg- en waterbouw (SBW).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels