nieuws

Samenwerking S.C.K. en TUV Nederland QA BV

bouwbreed

TUV Nederland QA BV en de Stichting Certificatie Kraanverhuurbedrijf zijn een samenwerkingsverband aangegaan.

Het doel van deze samenwerking is de ‘certificeringsdienstverlening’ voor kraanverhuurbedrijven te vergroten. Naast certificatie op basis van de S.C.K.-normen is er binnen de kraanverhuurbranche behoefte aan certificatie op basis van de NEN ISO 9000-reeks. Om aan deze wens tegemoet te komen hebben beide organisaties de handen ineengeslagen. De belangrijkste overwegingen voor de samenwerking zijn: kennis van en affiniteit met de kraanverhuurbranche; beide organisaties zijn geaccrediteerd door de Raad voor de Certificatie en de mondiale bekendheid van de TUV-groep op het gebied van kranen en voertuigen voor exceptioneel transport.

Twee vliegen

De kraanverhuurbedrijven slaan door de certificatie op basis van S.C.K./NEN ISO 9000-normen twee vliegen in een klap. De beide certificatie-instellingen hebben ruime certificerings-ervaring en zijn optimaal in de materie ingevoerd. Dit betekent dat de bedrijven niet met branche-vreemde eisen worden geconfronteerd. Bovendien zal door het behalen van het certificaat een groter vertrouwen bestaan bij zowel nationale als internationale opdrachtgevers die gebruik maken van de dienstverlening van de kraanverhuurbedrijven.

Reageer op dit artikel