nieuws

ROZ teleurgesteld over mislukken bruteringsoverleg

bouwbreed Premium

De Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) is teleurgesteld over het mislukken van het overleg met staatssecretaris Heerma over de bruteringsoperatie voor beleggerswoningen.

De bewindsman heeft hier dit weekeinde een brief over naar de Tweede Kamer gestuurd.

“Het was voor beide partijen beter geweest als we hadden afgerekend”, aldus ir. P.A.R.J. Vismans, directeur van de ROZ. Volgens hem lagen de standpunten van de partijen echter te ver uiteen om tot overeenstemming te ke komen.

“Wij hebben duidelijk gekozen voor de invalshoek van de belegger en wilden dus bruteren op basis van parameters, gebaseerd op ontwikkelingen uit het verleden. De ROZ sprak ook uitsluitend over de brutering van DKP-woningen. Heerma wilde de lijn volgen van het akkoord met de corporaties. Daar zijn de parameters gebaseerd op verwachtingen over de toekomst. Bovendien heeft het akkoord betrekking op alle sociale huurwoningen.”

Volgens Vismans zal de discussie de komende tijd gaan over de hoogte van het subsidieafbraak-percentage. Zoals gisteren gemeld ligt er bij de Ravo een wetsontwerp dat Heerma de bevoegdheid geeft dit percentage eenzijdig vast te stellen, en dat kan zeer ten nadele uitpakken van de beleggers met DKP-woningen.

Reageer op dit artikel