nieuws

Rijswijk wil nog dit jaar begin bouw ‘de Strijp’

bouwbreed

De gemeente Rijswijk wil nog dit jaar beginnen met bebouwing van de locatie ‘de Strijp’. In totaal moeten hier 1200 woningen verrijzen. De gemeente wil de locatie in vier fases ontwikkelen.

Hiervoor is de gemeenteraad onlangs akkoord gegaan met het sluiten van een overeenkomst met de commanditaire vennootschap ‘De Strijp’, een samenwerkingverband van de drie maatschappijen Wilma Bouw BV, Bouwfonds Woningbouw BV en Dura Bouw BV.

Het woningbouwprogramma in ‘de Strijp’ zal voor 70 procent uit vrije sectorbouw en voor 30 procent uit sociale woningbouw bestaan.

Supervisor

Het stedebouwkundig plan, dat door Ashok Bhalotra is opgesteld, wordt volgende week door het samenwerkingsverband gepresenteerd.

Bhalotra verwierf internationale bekendheid met zijn plan voor de Amersfoortse wijk Kattenbroek. De bedoeling is dat de stedebouwkundige bij de ontwikkeling van de locatie de Strijp als supervisor zal optreden. Zijn belangrijkste taak is dan ook het bewaken van de kwaliteit van de architectuur.

Overigens zijn voor de eerste twee fases de architectenbureau’s Bouwontwerpgroep Kokon BV, architectenbureau H. Klunder en architectenbureau Pieter Weeda. De eerste fase, waarvan de gemeente Rijswijk verwacht dat daarmee nog dit jaar zal worden begonnen, behelst de bouw van 450 woningen.

Reageer op dit artikel