nieuws

Renovatiemethode voor asbestdaken

bouwbreed

Oude en verweerde daken van asbest golfplaten vertonen in het algemeen een weinig attractief uiterlijk. Om dit soort overkappingen een opfrisbeurt te geven ontwikkelde Ummels Dakcoating Systemen een milieuvriendelijke renovatiemethode.

Voor deze reinigingsmethode construeerde Ummels in samenwerking met het InnovatieCentrum Oostbrabant een spuitrobot die volgens een gesloten systeem het vervuilde en verweerde oppervlak met water onder hoge druk wegneemt, het spoelwater filtert en weer opnieuw gebruikt. Omvangrijke beschermingsmaatregelen zijn hierbij niet nodig. Dankzij de volledige afscherming van de sproeikoppen ke vervuilde nevel noch asbestdeeltjes in de atmosfeer vrij komen.

Na droging van de golfplaten wordt het dak met behulp van een coatingmachine van een nieuwe beschermende afwerklaag voorzien. Voor deze werkzaamheden behoeft het dak niet te worden betreden, maar worden uitsluitend de machines op het dak geplaatst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels