nieuws

Postbank zette in 1993 meer dan drie miljard om aan hypotheken

bouwbreed Premium

De Postbank verstrekte vorig jaar f. 3,4 miljard aan hypotheken. Dat is een groei van ruim f. 1,1 miljard. “Dat is een stijging met maar liefst 48 procent”, aldus M. Hendriksen, directeur Hypotheken van de Postbank divisie Particulieren. “De belangrijkste oorzaak is natuurlijk de lage rente. Daarnaast spelen de aanhoudende prijsstijgingen en de soepele acceptatie van de tweeverdieners een grote rol.”

Hendriksen verwacht dit jaar de grens van 200000 hypotheken in portefeuille te ke overschrijden. De waarde daarvan is ongeveer f. 20 miljard. De totale markt voor nieuwe hypotheken wordt door de Postbank geschat op f. 55 miljard voor het afgelopen jaar. In 1992 was die f. 42 miljard.

Reageer op dit artikel