nieuws

Partijen cao kleinmetaal boos op De Vries

bouwbreed

Partijen bij de cao kleinmetaal zullen de Kamercommissies voor sociale zaken hun ongenoegen kenbaar maken over het feit dat op een verzoek tot algemeen verbindend verklaring, gedaan op 28 juli 1993, minister De Vries pas op 26 januari 1994 reageert.

En wel dat bij de collectieve regeling herverzekering wao-risico een dispensatie-mogelijkheid voor niet-georganiseerde werkgevers moet worden opgenomen. Die moeten in vrijheid een verzekeraar ke kiezen.

Partijen zullen ook laten weten dat de minister een ander beleid inzet dan eerder door hem in de Eerste Kamer is voorgesteld. Daar heeft hij verteld vooralsnog niet aan het algemeen verbindend verklaren van cao’s te willen knabbelen.

Overigens is ook besloten de dispensatie-mogelijkheid onder voorwaarden op te nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels