nieuws

Overeenkomst samenwerking MBO en Berkel/Rodenrijs

bouwbreed

In het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs is de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de Maatschappij voor Bedrijfsobjecten NV (MBO) voor de uitbreiding van het winkelcentrum ondertekend.

Al geruime tijd voert de gemeente onderhandelingen met de MBO over de uitbreiding van het Berkels winkelcentrum. Daarbij zijn ook de winkeliers betrokken. Gebleken was dat in Berkel en Rodenrijs een achterstand was ontstaan in het winkelaanbod, vergeleken met soortgelijke gemeentes en omdat er een groei in het aantal inwoners wordt verwacht, zowel door ‘eigen’ groei als door groei in het kader van bijvoorbeeld de Vinex-plannen. Het ontwikkelingsplan voor het nieuwe centrumgedeelte bevat onder andere 7000 m2 verhuurbare winkelruimte, 44 woonappartementen, 265 parkeerplaatsen en infrastructurele werkzaamheden.

Reageer op dit artikel