nieuws

Organisatie vastgoedinformatie pas in 1996 weer ter discussie

bouwbreed

Pas in 1996 zal een fundamentele discussie worden gevoerd over de vraag of de Raad voor Vastgoedinformatie een publiekrechterlijke organisatie moet worden of een privaatrechterlijke organisatie kan blijven.

Aldus staatssecretaris Heerma in een overleg met de Tweede Kamer. De diverse fractiewoordvoerders, SGP-woordvoerder Van den Berg voorop, waren ongerust over het toekomstige toezicht en de controle op de coordinatie van de vastgoedinformatie.

Heerma stelde de Kamer gerust door te stellen dat de staatssecretaris daar altijd voor verantwoordelijk is en er ook op mag worden aangesproken. Wel zullen de opzet en structuur van de Raad opnieuw worden doorgelicht in 1996, als er wordt geevalueerd.

Reageer op dit artikel