nieuws

Onderzoek naar overlast van Akzodrome

bouwbreed

Een onafhankelijk onderzoek van de adviseur beroepen milieubeheer van de Raad van State moet duidelijk maken of het voetbalstadion Akzodrome in Arnhem-Zuid overlast voor de omgeving zal veroorzaken.

Dit heeft de Raad van State-rechter J. Hulshof besloten in een door omwonenden aangespannen spoedprocedure tegen de hinderwetvergunning van het Akzodrome. Het onderzoek van de adviseur wordt met spoed verricht maar de uitkomst zal minimaal drie weken op zich laten wachten.

Rechter Hulshof zal aan de hand van dit onderzoek laten weten of de hinderwetvergunning van het stadion ongewijzigd kan blijven.

De uitspraak is van belang omdat aannemer Philipp Holzman pas met bouwen wil beginnen als de hinderwetvergunning gebruikt mag worden. De aannemer heeft haast omdat het begin van de bouw al een keer is uitgesteld. Bovendien dreigen subsidies van rijk en provincie te vervallen als niet voor 1 juli van dit jaar de eerste spade in de grond gaat. Met de bouw van het stadion, dat 26000 plaatsen telt, is een bedrag van f. 200 miljoen gemoeid. Het po zal naar schatting 1600 mensjaren werk opleveren.

De buurt Kronenburg in Arnhem-Zuid heeft zich de afgelopen jaren sterk verzet tegen de komst van het stadion. Omwonende vrezen voor lawaai en aanzienlijke parkeerproblemen. De gemeente Arnhem zegt echter dat de voorschriften in de vergunning overlast voor de buurt voorkomen.

Reageer op dit artikel