nieuws

Onderwateraandrijving voor zand- en grindwinning

bouwbreed

Duursma Aandrijvingen BV te Zutphen heeft een speciale onderwateraandrijving ontwikkeld en op de markt gebracht. De nieuwe onderwateraandrijving is met name ontworpen ten behoeve van zand- en grindwinningsbedrijven.

In de aandrijving, die wordt geleverd in twee uitvoeringen, worden een speciaal ontwikkelde elektromotor alsmede een tandwieloverbrenging met groot vermogen toegepast. De nieuw ontwikkelde aandrijving is geschikt voor toepassing op diepten tot 25 meter.

De Euronorm tandwieloverbrengingen van het type 0580 en 0590 zijn ondergebracht in een speciale behuizing en zijn geschikt voor een draaimoment van 10000 Nm. De overbrengingsverhouding varieert van 1 : 1 tot 7,1 : 1. De aandrijvende Euronorm elektromotoren van het type 355.4 en 400.4 leveren een vermogen tot 450 kW. De niet-oliegevulde elektromotoren voldoen aan beschermingsklasse IP 68 volgens DIN 40 050.

De elektromotoren en tandwieloverbrengingen zijn samengesteld volgens een modulair principe en worden door Duursma in de eigen assemblagewerkplaats in Zutphen gemonteerd. Op specificatie zijn alle gewenste varianten verder mogelijk.

De nieuwe onderwateraandrijving van Duursma BV. is met name ontworpen voor de toepassing door zand- en grindwinningsbedrijven.

Reageer op dit artikel