nieuws

Onbemiddelbare werklozen uit bestand arbeidsbureau

bouwbreed

In februari 1994 hoopt het Centraal Bestuur voor de Arbeidsvoorziening (CBA) een discussie af te ronden over het schrappen van onbemiddelbare werklozen uit de bestanden van werkzoekenden bij de arbeidsbureaus. Op dit moment zijn er ruim 400 000 geregistreerde werklozen, waarvan er minimaal 80 000 en maximaal 280 000 zouden ke worden weggedefinieerd.

De onbemiddelbaren zouden, eventueel tijdelijk, met behoud van uitkering, worden verwaarloosd bij pogingen hen weer aan betaald werk te helpen. Gedacht wordt aan werklozen van 45 jaar en ouder, met een lage opleiding, die al enkele jaren werkloos zijn, zeer langdurig werklozen met een verouderde opleiding en verslaafden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels