nieuws

NVM heeft al code tegen discriminatie

bouwbreed

De NVM, Nederlands grootste makelaarsvereniging, heeft al een code die discriminatie door makelaars verbiedt. Dit laat de NVM weten naar aanleiding van een oproep van de Utrechtse officier van justitie mr. O. Brouwer.

De officier vroeg een dergelijke code op te nemen tijdens een hoger beroepzaak tegen een vrouw uit Barneveld en haar makelaar. Op verzoek van de vrouw had de makelaar tegen een man van Turkse afkomst gezegd dat hij het huis van de vrouw niet kon kopen vanwege zijn Turkse afkomst.

De NVM-woordvoerder wijst er op dat de betreffende makelaar geen lid is van de NVM. “Was hij dat wel geweest, dan had hij binnen de NVM zeker problemen gekregen. Discriminerende uitlatingen van makelaars zijn altijd ontoelaatbaar.”

De huidige NVM-code biedt volgens hem al voldoende juridische basis om een klacht in te dienen tegen een discriminerende makelaar.

“De oproep van de officier van justitie was op zich goed bedoeld, maar overbodig aangezien het al is geregeld.”

Reageer op dit artikel