nieuws

Noordrijn-Westfalen betaalt 17 mln aan grensoverschrijdende samenwerking

bouwbreed Premium

Minister van economische zaken G. Einert van Noordrijn-Westfalen heeft ruim f. 17 miljoen beschikbaar gesteld voor het financieren van grensoverschrijdende samenwerking met Nederland en Belgie.

De interregionale poen dienen volgens de bewindsman heel Europa als voorbeeld. De initiatieven dragen aanzienlijk bij aan het verbeteren van de mobiliteit van burgers en ondernemers. Mede als gevolg daarvan speelt het begrip ‘grens’ een steeds kleinere rol. Volgens Einert wordt het verenigde Europa in de grensregio’s gerealiseerd. In deze streken woont ongeveer de helft van de burgers van de Europese Unie.

‘Brussel’ geeft voor de samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen, Nederland en Belgie f. 60 miljoen uit. De desbetreffende landen financieren ook zelf de samenwerking, die vooral het midden- en kleinbedrijf ten goede moet komen. Verder moet de tweetaligheid binnen de bedrijven worden bevorderd .

Reageer op dit artikel