nieuws

Nieuws en nieuws

bouwbreed Premium

“Nieuws is wat de mensen nieuws vinden”, schrijft algemeen directeur drs. B.G.A. Kempen van de NWR in de jongste editie van de Woningraad. Hij erkent dat er in zijn berucht geworden Nieuwjaarstoespraak over de woningnood, die wel heel erg veel aandacht van de media heeft gekregen, feitelijk weinig nieuws stond. Tenminste: voor de leden van de Tweede Kamer en voor ingewijden in de volkshuisvesting.

Kempen: “Dat het grote publiek zo kort voor de verkiezingen nog niet op de hoogte was van het feit dat het woningtekort weer een gigantische omvang heeft aangenomen, maakte dat mijn simpele opsomming van de feiten insloeg als een bom. Dagbladen, radio en tv hadden opeens weer aandacht voor de volkshuisvesting. En nu maar hopen dat de volkshuisvesting weer hoger op de politieke agenda wordt geplaatst.”

Reageer op dit artikel