nieuws

Nieuwe I-R compressorlijn levert 2,1 – 7,1 m3/min

bouwbreed

lngersoll-Rand heeft een nieuwe serie transportabele compressoren uitgebracht in capaciteit varierend van 2,1 tot 7,1 m3/min. De compacte lichtgewicht machines zijn uitgerust met twee aansluitingen voor de aandrijving van een of twee werktuigen.

Aan het begin van deze machinelijn staat de P70WK, een door Kubota D1105 dieselmotor aangedreven schroefcompressor met een opbrengst van 2,1 m3/min en een maximum werkdruk van 7 bar. De luchtuitlaat van dit model is uitgerust met een, uit gegoten legering vervaardigde, kast die ten opzichte van de gietijzeren uitvoering een gewichtsbesparing oplevert van 50%. Deze is gekoppeld op een ingebouwde filterkop en ontluchtingsklep en bevat inwendige oliekanalen waarmee een geringer olieverlies wordt bereikt.

De complete lijn telt nog zes andere compressormodellen, die qua concept overeenkomen met de P70. Voor het type P101 koos Ingersoll Rand echter een tweecilinder Deutz luchtgekoelde dieselmotor als krachtbron van het type F2L1011, terwijl de P110 en P130 werden uitgerust met een Deutz F3L1011 dieselmotor.

De zwaardere P150 en P180 kregen grotere scheidingstanks met verschillende motoren. De compressormodellen vanaf de P101 tot de P180 hebben een enkel filter in plaats van afzonderlijke filters voor de motor en het luchtgedeelte.

Een automatsiche uitschakeling bij te hoge druk of temperatuur van de motorolie, te hoge temperatuur van de luchtuitlaat alsmede een automatische ontluchting van de afscheidertank bij overdruk, zorgen voor beveiliging van de machine.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels