nieuws

Nattigheid duurt voort

bouwbreed

Nieuwe bezems vegen schoon maar met 1994 op de kalender komt er in het heersende weerbeeld nog geen verandering.

Een omvangrijk Atlantisch lagedrukgebied met diverse actiecentra komt boven de Britse eilanden en de Noordzeeregio te liggen. Daardoor blijft het wisselvallig met periodiek regen en temperaturen omstreeks 6itgevoerdC. Aan het einde van de week volgen randstoringen een veel zuidelijker koers. Daardoor gaat de wind uit richtingen tussen noord en oost waaien met als gevolg lagere temperaturen en kans op sneeuw. Of deze ontwikkeling de voorbode is van een vorstperiode is vooralsnog twijfelachtig. Krachtige hogedrukgebieden boven Noord- en/of NO-Europa geven (nog) niet thuis. Gunstig is wel dat de meeste neerslag ten zuiden van de 50ste breedtegraad gaat vallen.

Reageer op dit artikel