nieuws

N 303 op Veluwe wordt fors duurder

bouwbreed Premium

Het doortrekken en gedeeltelijk omleiden van de provinciale weg N303 op de noordwest Veluwe dreigt f. 14 miljoen meer te gaan kosten dan de eerder door de provincie Gelderland geraamde f. 68 miljoen. Van dit geld is f. 33 miljoen geraamd voor de omleiding Putten.

Nieuwe eisen van de gemeente, die niet aan de wegaanleg bijdraagt, maken dit deel van de N303 tussen f. 7,2 en f. 8,5 miljoen duurder.

Ook de omleiding Voorthuizen, die op f. 35 miljoen was geraamd, valt een slordige f. 7 miljoen duurder uit. In de omleidingskosten draagt de gemeente Barneveld f. 10,5 miljoen bij terwijl rijkswaterstaat f. 5 miljoen over heeft voor een nieuwe aansluiting van de weg op de A1. De meerkosten moeten worden gemaakt om sluipverkeer te voorkomen en het nieuwe weggedeelte veiliger te maken.

Reageer op dit artikel