nieuws

Mobiele doorslijpers van Homelite

bouwbreed

Adamas Nederland BV uit Honselersdijk heeft sinds kort het dealerschap van het Homelite- leveringsprogramma doorslijpers met benzinemotor voor de Benelux. Dit programma bestaat uit de twee modellen, de MP 38 (2,7 kW voor een maximum schijfdiameter van 300 mm) en de MP 88 (4,5 kw – voor maximaal 350 mm.)

Dit programma wordt verder aangevuld met verschillende accessoires zoals een zaagkar, waterkit voor het ‘natzagen’, transportkist, enz. De MP 38, volgens de fabrikant de meest populaire machine weegt 8,8 kg en is uitgerust met een universele zaagas. Daardoor is de doorslijper te gebruiken voor zaagbladen met een asgat van 20, 22,2 en 25,4 mm. Met de semi-automatische spaninrichting is de V-snaar gemakkelijk bij te stellen.

Op deze Homelite-machines zijn zowel natte als droge diamantzaagbladen als doorslijpschijven te gebruiken. De kernboormachine B-30 is een tweede noviteit bij Adamas. Hij is geschikt voor gaten tot emeente 300 mm in alle steenachtige materialen tot zelfs gewapend beton. De boorinstallatie bestaat uit drie gemakkelijk te demonteren delen, de eigenlijke boormotor (15 kg) , een 13 kg zware voetplaat en een van tandheugel voorziene boorkolom met grlijhuis.. Met behulp van een centreerpen, de onder vacuum te bevestigen voetplaat en 2 waterpassen in het glijhuis, vraagt het nauwkeurig loodrecht positioneren van het boorstatief weinig tijd. Een ingebouwde slipkoppeling alsmede een rood lampje als visuele indicatie dienen ter beveiliging van de boormachine tegen overbelasting.

Reageer op dit artikel