nieuws

Mabon en Volker leveren slecht werk in Riddderkerk

bouwbreed Premium

Mabon, de poontwikkelaar van de Hollandsche Beton Groep (HBG), en bouwer Volker, ook van HBG, hebben zich in de vingers gesneden bij de bouw van 21 woningen in Ridderkerk. De huizen zijn ontworpen door het Rijswijkse architectenbureau Groep 5.

Volgens het Rotterdams Dagblad zijn er grove bouwfouten gemaakt. Zo lekt de serre op het dak. In deze natte tijden is dat erg lastig. Daarnaast is er sprake van half werk met isolatiemateriaal, schilderwerk, bekabeling, drainaige en zijn er scheuren in de buitengevels geconstateerd. “Het dak eraf, de gevels eruit en de zaak opnieuw opbouwen. Een structurele oplossing dus, want anders zijn we nog maanden bezig”, verklaart bewoner Luc Abbing in de Rotterdamse middagkrant.

H.J. Hollander, regiomanager van Mabon, geeft een aantal fouten toe. Bij de bouw van de serres is al gedonder geweest. “Er zijn fouten gemaakt. Vanaf maandag wordt er verder aan dit po gewerkt.”

Reageer op dit artikel