nieuws

Mab-groep ontwikkelt grote woonboulevard in Rotterdam

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Mab uit Den Haag ontwikkelt in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam een ‘Meubelboulevard’. Het complex van bijna 90000m2 komt ten oosten te liggen van het winkelcentrum Oosterhof.

Het omvangrijke complex bestaat uit twee delen; De Boog (27500m2) en de Woonmall (62200m2). De Boog, dat uit twee lagen bestaat, vormt de schakel tussen het winkelcentrum Oosterhof en de Woonmall. Dit te gebouw bestaat uit drie lagen.

De stichtingskosten van het zogenaamde Thema Centrum Wonen bedragen f. 190 miljoen en worden gedragen door de Mab Groep. Het ontwerp komt van het architectenbureau Verheijen/Verkoren/De Haan en men vangt in oktober aan met bouwen.

Verhuurd

De Woonmall is al voor 50 procent verhuurd. Coöperatief Wonen Rotterdam, een bundeling van negentien woninginrichtingszaken, ondertekent vanmiddag een contract, waarin men vastlegt zich te vestigen in dit thema-centrum.

Met een vestiging buiten het centrum van Rotterdam verwachten deze winkeliers weer te ke concurreren met ondernemingen als Ikea. Deze Zweedse woongroothandel heeft zich uit logistieke overwegingen altijd gevestigd op terreinen buiten het centrum en aan grote (uitvals)wegen.

De woonboulevard is zowel met het openbaar vervoer (metro en trein) en de auto makkelijk te bereiken. Op het dak van de Woonmall ke 970 auto’s worden geparkeerd.

Reageer op dit artikel