nieuws

kunststof kozijnen van Finstral binnen en buiten in andere kleur

bouwbreed Premium

Kunststof-kozijnenfabrikant Finstral uit Zuid-Tirol heeft een nieuw laksysteem voor zijn produkten geintroduceerd. Daardoor is het mogelijk de buitenzijde van de kozijnen van een kleur te voorzien, terwijl de binnenzijde normaal structuur-wit blijft.

De nieuwe, vulcaniserende lak wordt in een laagdikte van 3 mircon aangebracht. Daarvan dringt 1,5 micron in oppervlakte van het profiel, waardoor de ingewalste houtnerfstructuur zichtbaar blijft. Met de nieuwe lak ke de kozijnen in vele RAL-kleuren worden gespoten.

Volgens de fabrikant veroorzaakt de lak bij verbranding geen schadelijke stoffen, zodat de gespoten kozijnen normaal ke worden gerecycled. Op het laksysteem wordt tien jaar garantie gegeven.

De kozijnen van Finstral worden geimporteerd door KS Nederland BV uit Brummen.

Reageer op dit artikel