nieuws

Kunstmatige canyon voor parkeergarage ziekenhuis Nijmegen

bouwbreed Premium

De nieuwe parkeergarage bij het Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud (AZN) zal in een kunstmatige canyon in het voorplein bij het ziekenhuis worden gebouwd.

Het plein wordt uitgegraven en in de kuil komen drie parkeerverdiepingen. Zodoende zullen bezoekers van het ziekenhuis minder snel last krijgen van claustrofobische gevoelens, wat een bekend verschijnsel in een parkeergarage is.

Het ziekenhuis hoopt nog voor de zomer te ke starten met de bouw van de ‘open’ garage.

De nieuwbouw van de parkeergarage is het eerste onderdeel van zeer ingrijpende nieuwbouw- en renovatieplannen van het AZN. Het ziekenhuis kreeg vorige week van de ministeries van onderwijs en wetenschappen en VROM de toezegging voor f. 620 miljoen subsidie voor de bouwplannen. Van dat bedrag wordt ook de bouw van de parkeergarage betaald.

Reageer op dit artikel