nieuws

Kou blaast aftocht

bouwbreed

De winter is tijdens dit weekeinde met stille trom vertrokken.

Noemenswaardige neerslag en wind kwamen er niet aan te pas en voor 2 uur was de vorst overal verdreven. Overdag zacht lenteachtig weer met zondagmiddag in Limburg temperaturen tot 14f. C-15f. C. In gebieden met smeltend ijs veel lagere temperaturen. In Midsland op Terschelling werd het zaterdagmiddag niet warmer dan 3.6f. C. De kou is vandaag nog heel dichtbij (vorst tot rond Hamburg) maar blaast morgen definitief de aftocht. Dan volgt de overgang naar wisselvallig weer met perioden met regen, middagtemperaturen omstreeks 8f. C en aan het einde van de week ook veel wind. Bepalend voor het weer zijn Atlantische depressies die een krachtige westcirculatie op de rails zetten.

Reageer op dit artikel