nieuws

Kooiverlichting van Otis-lift nu verticaal

bouwbreed

Otis heeft een nieuw liftenprogramma ‘Otis 2000’ ontwikkeld. Vooral de kooiverlichting en varianten in liftafwerking zijn door het bedrijf gewijzigd.

De verlichting is nu verticaal in een wand opgenomen.

Bij de Otis liften komt het licht niet meer vanaf het plafond, maar straalt verticaal uit de zijkanten van het bedieningspaneel. Daardoor wordt het licht diffuus verspreid en krijgt de lift een ruimtelijker karakter.

Het licht gebogen bedienings/ verlichtingspaneel bestaat in het midden uit de bedieningsstrook, voorzien van bolvormige tiptoetsknoppen.

Bovenin de plaat is een fors display opgenomen, dat niet alleen het verdiepingsnummer aangeeft, maar desgewenst ook nog een geschreven tekst over de aard van de verdieping weergeeft.

Via een luidsprekerperforatie wordt het verdiepingssignaal, dan wel de verdieping via gesproken tekst hoorbaar gemaakt. Voorts zijn er fraaie handgrepen in aan te brengen voor mensen, die niet vast ter been zijn. Via kunststof transparante zijpanelen wordt het TL-licht diffuus de liftruimte ingestraald.

Variabele frequentie

Het programma van Otis BV te Amsterdam omvat drie liftenseries. Twee elektrisch aangedreven liften en een hydraulische. De meest geavanceerde lift ‘Otis 2000 VF’, is uitgerust met een aandrijving, die werkt op basis van variabele frequentie. Daardoor versnelt en vertraagt hij gelijkmatiger en haalt rijsnelheden van 1,6 tot 2,5 meter per seconde. Deze lift is dan ook bestemd voor middelhoge en hoge gebouwen.

Deursysteem

Ook het deursysteem werkt op basis van de variabele frequentie, waardoor de deuren soepeler openen en sluiten.

Verder is het mogelijk in het deursysteem een infrarood gordijn te integreren. Dit zorgt ervoor, dat alles wat zich in de deuropening bevindt over de hele hoogte wordt geregistreerd. Dat betekent derhalve optimale veiligheid voor de gebruikers. De inrichting en afwerking is per liftkooi te bepalen van eenvoudig tot zeer luxueus.

De meest prestigieuze kooi is de CP-kooi. Deze wordt gekenmerkt door ronde vormen. De wanden bestaan hierbij uit glaspanelen die zijn afgewerkt met een keramische laag en die van achteruit worden verlicht.

Otis kooi gekenmerkt door verticale verlichting.

Reageer op dit artikel