nieuws

Kondor Wessels haalt grote bouwopdracht binnen

bouwbreed

Kondor Wessels Groep NV heeft de grootste opdracht in haar geschiedenis binnengehaald. Vorige week ondertekende het concern samen met ING Bank Vastgoed Fonds NV en de gemeente ‘s-Hertogenbosch het contract voor de ontwikkeling van het stationsgebied ‘La Gare’.

Het po omvat onder andere de bouw van het gerechtshof, de arrondissementsrechtbank, het paleis van justitie en het pakket van de procureur-generaal. Deze diensten, die nu nog op verschillende locaties gevestigd zijn, zullen eind 1997 hun intrek nemen.

De nieuwe huisvesting voor Justitie en Rijksgebouwendienst houdt voor Kondor Wessels Groep NV een turn-key opdracht in van f. 140 miljoen en is daarmee de grootste opdracht die het concern ooit in Nederland heeft verworven. Met de bouwwerkzaamheden zal eind 1995 begonnen worden.

Afgezien van de opdracht voor Justitie en Rijksgebouwendienst zal Kondor Wessels Groep in dit gebied nog 20 000 m2 kantoorruimte realiseren. Hierover worden met diverse gegadigden besprekingen gevoerd.

Op het complex start het concern in februari van dit jaar bovendien met de bouw van 260 woningen en winkels voor onder andere de Stichting Hertogenhuizen, een plaatselijke bouwcorporatie. Hiermee is een bouwopdracht van circa f. 30 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel