nieuws

Hoogwaardige verticale centrifugaalpompen

bouwbreed

Met de introductie van de modellenreeks DPLS 32 en DPLS 45 heeft Duijvelaar Pompen BV te Alphen a/d Rijn zijn programma verticale meertraps in-line centrifugaalpompen opnieuw uitgebreid.

De nieuwe pompen van de reeks DPLS 32 worden geleverd in 13 modellen, waarvan het aantal waaiers varieert van 1 tot 16. De maximum capaciteit bedraagt 35 m3 per uur en de maximum opvoerhoogte 2350 kPa. Het vermogen van de aandrijvende elektromotor, bij een toerental van 2850 min-1, varieert van 1,5 kW bij het kleinste type tot 22 kW bij het grootste.

De pompen van de reeks DPLS45 worden geleverd in 10 modellen met een waaiertal van 1 tot 10. Bij deze types bedraagt de maximum capaciteit 50 m3 per uur en de maximum opvoerhoogte 1520 kPa. Het vermogen bij 2850 omwentelingen per minuut is 2,2 kW bij het kleinste en 18,5 kW bij het grootste type. De motoren zijn voorzien van verzwaarde lagers voor een extra lange levensduur.

Hoogwaardig

De pompen uit de DPLS-series onderscheiden zich van de bestaande series door de toepassing van hoogwaardiger materialen. De pompen hebben een voetstuk van roestvaststaal gietwerk 3.16. De as, de waaiers, de leidapparatuur en de mantel zijn vervaardigd van roestvaststaal 3.16. De asafdichting van de pompen is bij 1 tot 7 waaiers uitgevoerd in koolstof/keramiek-viton en bij een waaiertal van 8 en meer in koolstof/silicium-carbide-viton.

De lagering is uitgevoerd in keramiek/hardmetaal. Daarnaast zijn alle pomponderdelen die met het te verpompen medium in aanraking komen uitgevoerd in roestvaststaal 3.16. Dit materiaal is in zeer hoge mate corrosiebestendig en heeft bovendien een zeer geringe oppervlakteruwheid met oneffenheden van minder dan 0,001 mm, waardoor een hoog rendement gegarandeerd is.

Een belangrijk kenmerk van de in-line centrifugaalpompen is dat het onderste lager boven de onderste waaier is aangebracht. Het lager is daardoor niet direct blootgesteld aan slijtage door verontreinigingen in de te verpompen vloeistof dan wel aan eventuele cavitatie.

Een voordeel van de line-uitvoering van de pompen is dat de mechanische krachten die in het leidingwerk optreden, geen invloed ke uitoefenen op het roterende gedeelte van de pompen. Daarnaast zorgt de verticale opbouw voor een rustige loopeigenschap en een gering benodigd vloeroppervlak. De DPLS pompen zijn normaalzuigend en vrijwel zonder onderhoud geschikt voor continu gebruik.

Toepassingen

Het gebruik van zeer hoogwaardige materialen maakt de pompen geschikt voor toepassingen, waarvoor zeer hoge eisen en normen gelden. Zo zijn de pompen bij uitstek geschikt voor het verpompen van licht agressieve vloeistoffen zoals afvalwater, gedemineraliseerd en gedestilleerd water, brak water en zeewater.

Met de introductie van de modellenreeks DPLS 32 en DPLS 45 heeft Duijvelaar Pompen B.V. zijn programma verticale meertraps in-line centrifugaalpompen verder uitgebreid.

Reageer op dit artikel