nieuws

Hongarije krijgt steun Europa voor infrastructuur

bouwbreed

Om het wegennet te verbeteren en de elektriciteitsproduktie efficienter te maken, krijgt Hongarije een lening van f. 197 miljoen van de Europese Investeringsbank. Hiermee komt het totaal aan leningen voor Hongaarse infrastructuur op f. 856 miljoen. f. 154 miljoen van de nieuwe lening is bestemd voor wegenbouw.

De E-77 van Hongarije naar Slowakije en Polen wordt zo uitgebreid, dat het verkeer niet meer door de steden Dunakeszi, God, Szodliget en Vac. Verder worden enkele doorgaande wegen in het oosten en het zuiden van het land opgeknapt.

Voor het verbeteren van de elektriciteitsvoorziening leent de Europese Investeringsbank f. 43 miljoen aan Hongarije. De bedoeling is de produktie efficienter en milieuvriendelijker te maken, onder andere door beter rekening te houden met de pieken en dalen in de elektriciteitsconsumptie.

De Europese Investeringsbank, die vooral bedoeld is om grote infrastructurele poen in de Europese Unie te steunen met leningen, heeft tot nu toe in centraal- en oost-Europa voor f. 3,64 miljard geinvesteeerd.

Reageer op dit artikel