nieuws

Haarlems plan aangepast

bouwbreed Premium

Het college van B en W in Haarlem heeft dinsdag een herziene haalbaarheidsstudie goedgekeurd voor het omstreden bebouwingsplan voor het Enschedeterrein. De Spaanse prof. Busquets heeft bebouwingshoogten aangepast en komt met nieuwe zichtlijnstudies, waardoor moet blijken dat het vrije zicht op de monumentale St. Bavo niet teveel wordt aangetast. Op het zwaar verontreinigde terrein van de voormalige drukkerij is plaats voor uitbreiding van de rechtbank, een schouwburgcomplex, parkeergarage , winkels, horeca-voorzieningen en hotel of woningen.

Wanneer de gemeenteraad op 26 januari eveneens akkoord gaat met de bebouwingsplannen, kan een samenwerkingsovereenkomst worden ondertekend met MBO. Daarna kan de schouwburg voor een taakstellend budget van f. 18,8 miljoen exclusief btw grondkosten en rente en de Toneelschuur voor f. 14,2 miljoen worden gerealiseerd. De parkeergarage bevat twee ondergrondse lagen. Het nieuwe pleintje daarboven wordt verkeersvrij ingericht.

De schetstekening laat de toelaatbaar geachte bouwvolume zien in de situatie van het Enschede-terrein tussen St. Bavo en het Teylersmuseum aan het Spaarne, dat naar boven toe richting station loopt.

Reageer op dit artikel