nieuws

Grindwinning in Grensmaas verdeeld over twaalf poen

bouwbreed

De toekomstige grindwinning, over een lengte van 50 kilometer, in het gebied van de Limburgse Grensmaas is verdeeld over twaalf poen. Tien van deze poen zijn goed rendabel en leveren de baggeraars, naar schatting 16 procent winst op, twee poen o.a. een in Geulle, zijn met 11 procent winst minder rendabel.

Dit zei Poleider drs. E. Offerein van het Projektbureau Grensmaas na afloop van de presentatie van het po in de Roosterhoeve in Roosteren. Offerein acht het niet uitgesloten dat voor de winning van 42 miljoen ton grind straks een consortium van baggeraars wordt gevormd. Het probleem van de minder rendabele gebieden is dan opgelost.

Als dit niet gebeurt is het ook mogelijk dat de minder goede poen worden toegewezen aan bedrijven die in de meest rendabele gebieden grind mogen winnen. Juristen moeten uitsluitsel geven over de toewijzings-problematiek.

Reageer op dit artikel